Видове риболов :

четвъртък, 2 август 2012 г.

Язовир Ивайловград


Община Ивайловград е екологично чист район. Няма наличие на големи промишлени обекти, които да замърсяват околната среда. На територията на общината се намира язовир Ивайловград, който има 64 км. брегова ивица и който предразполага за еко и воден туризъм.

Третият язовир от водно-електрическата каскада Арда, на река Арда, е построен през 1964 година и един от най-живописните в България. Крайбрежието на язовир Ивайловград е потънало в зеленина и е с голям потенциал за развитие на туризъм и водни спортове. Ежегодно, в началото на юни, тук е финалът на Републиканската регата по кану каяк.

Язовир Ивайловград е притегателен център за любителите на природата. В зоната около язовира се изгражда адекватна туристическа инфраструктура. Непосредствено под язовирната стена са построени няколко ведомствени почивни бази, а с откриването на летния риболовен сезон най-достъпните места около него се превръщат в малки къмпинги, като се лови сом, шаран, бяла риба, костур, кефал, червеноперка, уклей и други сладководни видове риба.

Местност Марта и местност Цимбала, по южното крайбрежие, са най-атрактивните локализации, тип мини курортни зони, с единични вилни постройки и обособени места за пикник. Те са и основните изходни точки за организиране на панорамна разходка с лодка, атракционен риболов (въдици под наем) и рибен пикник (риба на тикла, пълнен шаран с орехи).

Отзиви :

"Здравейте колеги почивните дни бяхме на яз.Ивайловград до бориславци .
Времето беше прекрасно с добър вятър и много облаци а в неделя като и за мезе дъжд ( много поздрави на емо чулаков ) !! До тука с времето :) риболова беше си представяте колко очарователен но много от лодките които бяхме и влачехме имаха слука най много по една бяла рибка или нищо но наща лодка беше в класацията 1бяла риба ,от брега скубеха уклей в доста добри количества и рядко някоя каракуда или морунаш. Те това беше този незабравим облачно дъждовен уикенд. "


"На влачене успях да уловя един сом 7кг, 4 клена по 2кг. и 14 сулки. На дъно успях да извадя едно амурче 3кг. и няколко клена. "

Няма коментари:

Публикуване на коментар