Видове риболов :

четвъртък, 2 август 2012 г.

Язовир Батак

Язовир „Батак” и местността „Цигов чарк” са разположени на 21 км от Велинград. Идеално място за отдих по всяко време на годината. Самият курорт разполага с добра настанителна база от всякакъв вид категории, с много заведения и ресторанти – Хотел „Панорама”, хотел „Олимп” и др. Ваканционно селище „Дъното” се намира в близост до язовирната стена. Селището разполага с 3 кану каяка, 3 рибарски лодки, водни колела и моторна яхта, както и рибарски принадлежности. Водите на язовира дават прекрасни възможности за риболов – във водите му се срещат костур, кефал, червеноперка, шаран, таранка, толстолоп.



Отзиви:

"Здравейте колеги, от 17ти до 22-ри август бях на риба с приятели на батак мястото беше по черния път след стената като се идва от свети константин местните ми казаха за името на залива но така и не го запомних но няма как да се сбърка пътя е един стига се до място което няма как да се премине освен с кросов мотор или АТВ та да се върнем на излета изключително лоша слука приятно загубено време в компанията на чашката и приятелите
в сравнение с мииналата година когато можех да се похваля със по 7-8 1,5 килограмови бабки на ден тази година положението е трагично общо по максимум 2 кг риба на ден при това бяхме трима иначе ловяхме предимно бабушки , костур ,някоя друга каракуда уклей(едър) а вечерно време на ампула и много малки шаранчета не знам нали защото смених мястото от миналата година или просто са пускали мрежи но един от най даващите ни язовири умира все пак наслука може и да не съм уцелил време захранката ни беше фишмания в всичките и разновидности и я смесвахме с коноп и шарен червей иначе стръвта беше:шарен,торен,рибка(от водоема) жълта сладка и зелена анасонова царевица. Снимки нямчм тъй като забравихме фотоапарата а и нямаше кой знае какво за снимане:)"

"За събота и неделя мръднахме до Батак с идеята да ловим само на спининг от лодка. И двата дена времето беше перфектно, сутрин даваше много костур на блесна (само на жълта) а след обед, трябваше да се търси на дълбокото, като за целта блесната се оставяше да потъне до дъното или да се лови на отвесна блесна.

Обиколихме целия язовир за тези два дена, единственните места на които даваше най-добре бяха в залива до стената и около острова при контра стената."

Няма коментари:

Публикуване на коментар