Видове риболов :

сряда, 15 август 2012 г.

Река Марица

Река Марица води началото си от Маричините езера в Рила и се влива в Егейско море. Дълга е 525 км, от които 322 км са на българска територия. Древното название на реката е Хебрус. Има около 100 притока.
 
 Разрешена е за спортен риболов и предлага широки възможности и чудесни условия за ловене и отмора. В този участък Марица е целогодишно пълноводна и поради тази причина в т. нар. долно течение, рибното разнообразие е доста богато. Обитава се от сом, шаран, щука, кефал, амур, скобар (алай), маришка мряна, морунаж (караятак), каракуда, червеноперка, уклей (хамсия, чавга, скаричка), бяла риба (елеврек) и много други.
 
Стотици са местата по Марица, където може успешно да се ловува и отпочива. Риболовът е интензивен и атрактивен както през лятото, така и през зимата. Марица е река с изключителни възможности за въдичарство на плувка, дъно, спининг, муха. Тук имате възможността да уловите дори и рибата на живота си. Фактите говорят за уловени сомове над 50 кг на стръв и за екземпляри до 40 кг на изкуствена примамка (блесна и воблер). Голямо поле за действие имат и шаранджиите, тъй като тази риба преобладава в реката.
 
Поречието на Марица разполага и с още едно голямо богатство - птиците. Тук могат да се видят жерави, гъски, лебеди, корморани, диви патици, чапли и десетки други видове защитени от закона редки пернати.

Няма коментари:

Публикуване на коментар